Oda Tipleri

1. Yatak Sayısı Ve Şekline Göre Oda Tipleri:

  • Tek Kişilik Oda (Single Room): Tek kişilik oda, bir kişi tarafından kullanılan oda demektir.


  • Çift Kişilik Oda (Double Room): İki kişi tarafından kullanılan oda demektir.


yatak sayısına göre oda tipleri ile ilgili görsel sonucu
French Bed

French Bed: 
İki kişilik geniş bir yatak demektir. İki kişi kalabileceği gibi yalnız tek bir müşteri de kalabilir.
yatak sayısına göre oda tipleri ile ilgili görsel sonucu
Twin Bed
Twin Bed: İki Ayrı Tek Kişilik Yatak İki tek kişilik yatak demektir.
3 kişilik oda ile ilgili görsel sonucu

  • Üç Kişilik Oda (Triple Room): Üç kişinin konaklayabileceği şekilde düzenlenmiş odalardır. Yatak tipleri; yan yana üç tek kişilik yatak olabileceği gibi yatağın biri tek diğeri iki kişilik de olabilir.
4 kişilik oda ile ilgili görsel sonucu
  • Dört Kişilik Oda (Quad Room): Dört kişinin konaklayabileceği şekilde düzenlenmiş odalardır. İki adet iki kişilik yatak olabileceği gibi bir adet iki kişilik , iki adet tek kişilik yatak olarak da düzenlenebilir
2. Fiziki Yapılarına Göre Oda Tipleri

junior suit ile ilgili görsel sonucu
  • Junior Suite: Oturma ve yatak odasından meydana gelmiş bir büyük oda şeklinde donatılmış ve alan olarak normal odadan daha büyük odalardır.
suit oda ile ilgili görsel sonucu
  • Suite Oda: Alan bakımından junior suitden daha geniş; oturma ve yatak odasından meydana gelmiş iki oda şeklinde tefriş edilmiştir. Kullanılan tefrişat daha lükstür.
kral dairesi ile ilgili görsel sonucu
  • Kral Dairesi (Presidental Suite): Oturma odası, yatak odası, yemek odası, mutfak, ve büyük bir banyodan oluşan lüks olarak düzenlenmiş odalardır. Müşteriye TV, bilgisayar, internet kullanımı, telefon, faks gibi birçok hizmetin sunulduğu otelin en iyi manzarasına sahip tam bir dairedir. Otelde bulunan en pahalı odadır. 
studio room hotel ile ilgili görsel sonucu
  • Studio Room: Studio tipi odalarda yer kazanabilmek için yataklar portatif yapılmakta, kullanılmadığı zaman katlanarak yaşama mekanı genişletilebilmektedir. 
connecting room ile ilgili görsel sonucu
  • Bağlantılı Oda (Connecting Room): Aralarında doğrudan doğruya (koridora çıkmadan) geçiş imkanı veren kapılar bulunan iki veya daha fazla sayıda odaya denir. Koridordan odaya tek giriş kapısı vardır. İçeride oda sayısı genellikle ikidir. 
aile odası ile ilgili görsel sonucu
  • Aile Odası (Family Room): Normal odalardan daha büyüktür. Anne babalarıyla çocukların aynı odada kalabileceği büyüklükte, anne babanın yatağı (tek büyük yatak) french bed dışında çocukların yatabileceği ranza veya açılınca yatak olan kanepelerin bulunur.
corner room ile ilgili görsel sonucu

  • Köşe Oda (Corner Room): Otel katlarının köşelerinde iç donanımları farklı olarak düzenlenmiş odalardır. Bu tip odalar junior suit olarak da düzenlenebilir. 
Handicapped room ile ilgili görsel sonucuHandicapped room ile ilgili görsel sonucu

  • Engelli odası (Handicapped room): Engelli müşterilerin rahat kullanabilmesi için özel olarak tasarlanmış odalardır. Örneğin banyonun duş yerine küvetli olması veya tuvalet kollarında tutma kollarının olması gibi. 
dubleks oda otel ile ilgili görsel sonucu

  • Dubleks Oda (Doublex Room): İki katlı, içeriden merdivenle üst kata çıkılacak şekilde düzenlenmiş, iki odadan meydana gelmiştir. İlk katı oturma odası olarak üst katı ise yatak odası olarak tefriş edilmiştir. Tatil köylerinde bu tip odalara daha çok rastlanmaktadır. 
sigara içilmeyen oda ile ilgili görsel sonucusigara içilmeyen oda ile ilgili görsel sonucu
  • Sigara İçilmeyen Oda (No Smoking Room): Sigara içmeyen ve bu konuda titiz olan müşteriler için düzenlenmiş ve sadece bu müşterilere satılan odalardır. Aynı zamanda otelin üst katlarında havalandırması iyi çalışan odalardır. Bazı konaklama tesislerinde bir katın tamamı da sigara içilmeyen bölüm olarak düzenlenmiştir.

  • Birbirine Yakın Odalar (Adjacent Room): Kalabalık aileler veya grupların birbirine yakın kalabilmesi için aynı katta veya koridorda aynı şekilde dizayn edilmiş odalardır. Örneğin ; 101, 102, 103,104 nolu odalar.

Yorumlar

  1. Elinize sağlık, Lise Konaklama ve Seyahat 2. sınıf öğrencisiyim performans ödevimi sayfanız sayesinde yapıyorum teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder