Arka Büro

  Arka Büro:

 Yeni Fatura:
Check In Listesinden Fatura tuşuna basılarak o odaya ait fatura otmatik olarak hazırlatılır. Fatura detaylı ya da özet olarak kesilebilir. Detaylı seçilmesi halinde Folyo detayında fatura kesilir. Özet seçilmesi halinde tek satır olarak fatura kesilir.

Acenta ve Extraların Ayrı Ayrı Faturalandırılması:

 Folyo İşlemleri ekranında Extra harcamaları için Extra sayfasına, acentanın ödeyeceği harcamalar için Acenta sayfasına bastıktan sonra fatura acenta ve ekstralar için ayrı ayrı hazırlatılabilir. İstenildiği takdirde odayı paylaşan konukların her biri için ayrı ayrı fatura kesilebilir. Bunun için ilgili kişinin sıra sayısını seçip fatura tuşuna basılır. Fatura hazırlanıp ekranda göründükten sonra istenildiği takdirde fatura satırları üzerinde ekleme, değişiklik yapılabilir, sayılar değiştirilip, düzeltilebilir. Konuğa ait bir konuk kartı daha önceden açılmış ise fatura hazırlandığı sırada bu bilgiler otomatik olarak faturada görülür. Daha önceden misafir kartı tanımlanmamış ise bilgiler el ile girilebilir ya da misafir kartı tuşuna basılır ve yeni bir misafir kartı tanımlanır. 


Faturanın el ile hazırlanması :

Fatura listesine girilir ve ekle tuşuna basılır; burada ilk önce faturanın acentaya mı yoksa konuğa mı kesileceği belirlenmeli sonrasında ise gerekli kısımlar doldurulmalıdır.


Listelere Ulaşım :
Fatura ekranındayken menüden Misafir Listesine ulaşmak için 
F2, Acenta Listesine ulaşmak için F4 tuşlarına basılır. 

Varolan Kayıtlar İçerisinde Değişiklik Yapabilme :
Değişiklik yapılmak istenen kayıt seçildikten sonra Alt+Y ya da Yenile butonuna basılarak varolan kayıt içine girilir. 

Acenta Faturalarının Hazırlanması :

Yeni fatura girilirken acenta seçildikten sonra Alt 5 ile Fatura Hazırla tuşuna basılır. Çıkan rezervasyon listesinden istenilen kayıtlar seçildikten sonra faturaya aktar tuşuna basıldığında acenta anlaşmasına göre rezervasyon fiyatlandırılarak faturaya aktarılır. 

Check Out İşlemi Yapılırken Fatura Kesilmesi :

Herhangi bir konuğa Check Out işlemi yapılırken otomatik olarak “Fatura Kesmek İster misiniz? “ mesajı ekrana gelir. Burada verilecek Evet cevabı konuğa otomatik olarak fatura kesilmesini sağlayacaktır. 

Yorumlar